RESTRICCIONS PER ÀREA GEOGRÀFICA

Alguns continguts en directe i a la carta tenen restriccions de drets d’emissió depenent de l'àrea geogràfica des d'on es consultin. Hi ha alguns programes que no es poden veure fora de Catalunya i altres que no estan disponibles fora d'Espanya.

En el cas dels directes de TV3, el canal TV3CAT no té cap restricció i els seus continguts sempre estan disponibles per internet des de qualsevol àrea geogràfica.

Pel que fa a la gestió de drets, la geolocalització es basa en la direcció IP assignada a l’ordinador o dispositiu de l’usuari. Aquesta direcció és una etiqueta numèrica que identifica el dispositiu dins de la xarxa d’internet.

En el cas dels continguts geolocalitzats a Catalunya, a vegades pot passar que s’hi accedeixi des de Catalunya i surti un missatge que diu “Emissió no disponible fora de Catalunya”.

En alguns casos, els proveïdors d’internet assignen als usuaris una IP que és fora de Catalunya. En les connexions mòbils via 3G o 4G, gairebé sempre és així. Per veure quina és la localització de la IP amb què el dispositiu està navegant, es pot utilitzar aquesta pàgina web: http://www.iplocation.net/

Si és a Catalunya i veu que està accedint a internet a través d’una IP localitzada fora de Catalunya, li recomanem que es posi en contacte amb el seu Proveïdor d’Accés a Internet i li sol·liciti si li pot assignar IPs localitzades a Catalunya.